WCO konferencija čelnika carinskih službi regije Europa

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1754_201403260859332403.jpg
  • Slika

Dana 17. i 18. ožujka 2014. godine održana je u Tbilisiju, Gruzija WCO Konferencija čelnika carinskih službi regije Europa. Carinsku upravu RH predstavljala je Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja.

Na konferenciji se raspravljalo o modelima upravljanja i procedurama izbora direktora WCO-a te predstavnicima političkog, financijskog i revizorskog odbora WCO-a ispred regije Europa.

Jedna od tema konferencije bila je i suradnja carinskih službi i privatnog sektora  s naglaskom na potrebu uspostave redovitih međusobnih konzultacija koje bi doprinijele promociji i jačanju partnerstva.

Predstavljen je i regionalni pristup postizanju ciljeva WCO paketa gospodarske konkurentnosti, čiji je osnovni cilj promocija i olakšavanje trgovine, jačanje gospodarskog rasta i suzbijanje negativnih efekata globalne financijske krize poboljšavanjem carinskih procedura.

Tijekom konferencije prezentiran je rad RILO ureda, europskih regionalnih ureda za jačanje kapaciteta te njemački i češki trening centar za pse.



Pisane vijesti