Pretragom obiteljske kuće pronađeno oružje i marihuana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1756_201403270912097695.jpg
  • Slika

Dana  25.ožujka 2014. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Osijek, pretragom obiteljske kuće pronađeno je automatsko oružje, pištolj, prigušivači zvuka, streljivo te marihuana.

Naime, navedenog dana, temeljem Naloga za pretragu Prekršajnog suda u Požegi, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek u suradnji sa službenicima Područnog carinskog ureda Osijek, Službe za nadzor, Carinskog ureda Slavonski Brod, obavili su pretragu obiteljske kuće u mjestu Dervišagi, te su prilikom iste na tavanu obiteljske kuće u drvenom sanduku pronašli oružje i to automatsku pušku CZ, pištolj CZ, 6 komada spremnika za automatsku pušku, 2 komada prigušivača za automatsku pušku, te 496 komada streljiva.  Daljnjom pretragom pronađeno je i 8 grama marihuane

Kako je vlasnik pronađenog oružja i streljiva posjedovanjem istog počinio kazneno djelo opisano u članku 331., stavak 1. Kaznenog zakona, a posjedovanjem marihuane počinio prekršaj opisan u članku 3., stavak 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, predmetno oružje, streljivo, prigušivači i marihuana su oduzeti i predani djelatnicima MUP-a,  PU požeško-slavonske na daljnje postupanje.



Pisane vijesti