Na graničnom prijelazu bajakovo spriječen ilegalan prijelaz državne granice

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1755_201403261504585306.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 26. ožujka 2014. godine, na Graničnom prijelazu Bajakovo, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo spriječili su ilegalan prijelaz državne granice  četiri strana državljanina.

Naime, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa na ulazu u prostor EU, ovlašteni carinski službenici tijekom pregleda carinskih obilježja teretnog motornog vozila bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin utvrdili su da je carinsko uže oštećeno.

Zbog postojanja sumnje da se u tovarnom prostoru nalaze osobe koje pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu, teretno vozilo je upućeno na detaljan pregled (RTG-pregled). Detaljnim pregledom tovarnog prostora (analizom RTG-snimki) utvrđeno je da se u tovarnom prostoru ilegalno, pored prijavljene robe pod TIR- karnetom, nalaze i osobe. Tovarni prostor kamiona je otvoren i u njemu su pronađena četiri strana državljanina za koje je utvrđeno da su dvojica Afganistanci, a dvojica Sirijci.
 
Protiv vozača kamiona podnesen je optužni prijedlog radi počinjenja carinskog prekršaja, a strani državljani koji su pokušali ilegalno ući u Republiku Hrvatsku su predani policijskim službenicima na daljnje postupanje.



Pisane vijesti