Sudjelovanje nacionalnih koordinatora programa „Carina 2007/2013“ na sastanku koordinatora programa u Helsinkiju – 21/22 siječnja 2008.

Slika /arhiva/Slike/Novosti/Family photo_thumb.jpg

Predstavnici Carinske uprave Republike Hrvatske, nacionalna kontakt osoba za program Carina 2007/2013, Miroslav Lučić i nacionalni koordinator razmjene u istom programu Samanta Mazzi, sudjelovali su na neslužbenom sastanku koordinatora zemalja sudionica ovog programa u Helsinkiju 21. i 22. siječnja.

Cilj sastanka je bio utvrđivanje najbolje prakse u provedbi programa u zemljama sudionicama te je u tom smislu doneseno nekoliko zaključaka i upućeno  nekoliko prijedloga Europskoj Komisiji. Između ostalog, radi očitih prednosti ovakvih sastanaka, predloženo je da   sastanak nacionalnih koordinatora postane redovan polugodišnji službeni sastanak.

Na plenarnom dijelu sastanka nekoliko je zemalja predstavilo organizacijsku shemu tima za provedbu ovog programa u svojim carinskim službama, od kojih su organizacijska ustrojstva Austrije i Nizozemske prepoznata kao optimalna. Osim toga, raspravljalo se i o potrebi postavljanja prioriteta obzirom na tendenciju k modernizaciji carinske službe i promjenama u poslovnim procesima.

Sudionici sastanka su se jednoglasno složili da su finske kolege izuzetno uspješno organizirali ovaj događaj na kojem smo imali priliku čuti iskustva kolega koja će nam uvelike pomoći u daljnjem radu.



Pisane vijesti