Stop nezakonitoj prodaji duhana i cigareta

Slika /13834 vijest duhan i cigarete Zagreb/slika 1.jpg

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili nezakonitu prodaju duhana i cigareta na tržnici u Zagrebu.

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice -  Službe za mobilne jedinice Zagreb 15. siječnja 2024. godine obavljali su kontrolu provedbe Zakona o trošarinama na prostoru tržnice u Zagrebu gdje su zamijećene dvije neidentificirane osobe kako stoje uz otvoreni prtljažnik osobnog vozila hrvatskih registarskih oznaka i manipuliraju s vidno ispunjenim dvjema putnim torbama, kartonskom kutijom i crnom PVC vrećom.

Zbog osnovane sumnje da se u torbama, kartonskoj kutiji i crnoj PVC vreći nalaze trošarinski proizvodi namijenjeni daljnjoj prodaji na tržnici,  izvršen je pregled  kutija, torbi i osobnog vozila. Ukupno je pronađeno 22,90 kilograma  duhana i 9800 komada cigareta bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.
 
Zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Zagreb će protiv dvoje osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
Kao mjera osiguranja naplate trošarine sukladno članku 122. Zakona o trošarinama privremeno je oduzeto osobno vozilo, a nadležnom carinskom uredu bit će dostavljen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 3.455,13 EUR.

Pisane vijesti