Stop nezakonitom uvozu oružja i streljiva

  • Slika /13849 vijest SMJ Vukovar oružje i streljivo/Slika 3 - papirnata vrećica sa pištoljem i streljivom.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili su u suradnji s policijskim službenicima nezakonit uvoz oružja i streljiva skrivenog u teretnom vozilu.

Dana 16. siječnja 2024. godine carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, obavljali su na autocesti A3 pojačane mjere nadzora nad teretnim i putničkim automobilima u cilju suzbijanja i sprječavanja obavljanja nezakonitosti.

Tom prilikom izvršen je pregled RTG uređajem tegljača i poluprikolice slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Pregledom je uočeno  kako se ispod poluprikolice, u prostoru za smještaj paleta, nalazi sanduk u  kojem su na vrhu bili zatezači. Micanjem zatezača pronađena je jedna plastična vrećica u kojoj su se nalazila dva pištolja i nepoznata količina streljiva te jedna papirnata vrećica s dva pištolja i nepoznatom količinom streljiva.

Kako je pri pregledu otkriveno oružje, o istom su obaviješteni policijski službenici Mobilne jedinice granične policije i službenici za prekogranični kriminalitet Postaje granične policije Županja. Isti su preuzeli vozača i osigurali vozilo te o svemu izvijestili Službu kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.
Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policijski službenici Službe kriminalističke policije su 16. siječnja 2024. izvršili pretragu kamiona i poluprikolice pri kojoj su pronašli dva pištolja marke Glock 25 bez serijskih brojeva, oba kalibra 9x19 mm; dva pištolja marke Crvena zastava bez serijskih brojeva, oba kalibra 9x19 mm te 68 komada streljiva 9x19 mm.

Služba kriminalističke policije je navedeno oružje privremeno oduzela te je, nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima, podnijela kaznenu prijavu protiv vozača kamiona zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona i uhitila vozača.

Stranica