Stop krijumčarenju cigareta

  • Slika /14381 vijest SMJ Vukovar cigarete na autocesti/slika 4.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pregledom teretnog vozila RTG uređajem carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili pokušaj krijumčarenja 100.000 komada cigareta.

Provodeći 29. travnja 2024. godine pojačane mjere nadzora na autocesti A3 u smjeru Zagreba, na odmorištu Rastovica ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su kontrolu teretnog vozila registarskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljao državljanin BiH. U vozilu se prevozila deklarirana roba (namještaj) od pošiljatelja iz BiH za primatelja u Švicarskoj.

Nadzorom je utvrđeno da je presječeno i  metalnom spojnicom  spojeno  carinsko uže na koje je bila postavljana carinska plomba, a koje osiguravaju robu. Pregledom navedenog vozila RTG uređajem utvrđeno je da se u teretnom prostoru nalazi dio robe koja izgledom i pakiranjem odstupa od deklarirane robe. Detaljnim pregledom tovarnog prostora navedenog vozila pronađene su kartonske kutije ispunjene štekama cigareta i to: 10 kartonskih kutija po 500 kutija cigareta, ukupno 5.000 kutija cigareta (100.000 komada cigareta) marke MARLBORO GOLD koje je vozač pokušao prokrijumčariti u carinsko područje EU.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Vukovar je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, a pronađene cigarete su oduzete sukladno članku 257. stavak 2. Kaznenog zakona.
Kao sredstva počinjenja kaznenog djela privremeno su oduzeti sklop vozila i deklarirana roba - namještaj u ukupnoj količini od 143 kolete i bruto težine 4.983,70 kg.   

Pisane vijesti