Spriječen pokušaj krijumčarenja tableta

  • Slika /14380 vijest RGP Batina tablete/1 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima  spriječili su 29. travnja 2024. na graničnom prijelazu Batina  pokušaj krijumčarenja ukupno 305.500 komada tableta.

Prilikom pregleda kamiona registarskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, utvrđeno je oštećenje sredstva za prepoznavanje robe - carinskog užeta. Detaljnim pregledom kamiona i prikolice, između deklarirane robe pronađeno je ukupno 305.500 komada tableta: 4.000 komada tableta Tramadol Alkaloid i 301.500 komada tableta KSALOL, za koje su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu.
 
Zbog povrede carinskih obilježja i neprijave tableta Tramadol Alkaloid, okrivljenom je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 eura, a tablete su oduzete.
 
Tablete KSALOL u količini od 301.500 komada koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga,  zajedno s prekršiteljem predane su policijskim službenicima na daljnje postupanje.
 

Pisane vijesti