Službeni posjet Saveznoj Republici Njemačkoj

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC_0014_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Na poziv predsjednika njemačke carinske policije (Zollkriminalamt - ZKA), gospodina Karl-Heinz Matthiasa, delegacija Carinske uprave Republike Hrvatske, zamjenica ravnatelja Vesna Kadić, pomoćnica ravnatelja u Službi za organizaciju, pravne poslove, razvoj i obuku kadrova i opće poslove Tamara Gajer Sombolac i pomoćnik ravnatelja u Službi za unutarnji nadzor i kontrolu Hrvoje Čović, boravili su u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj i to u periodu od 27. – 30. siječnja 2008. godine.

 

Prvi dan posjete, u Bonnu u prostorima Saveznog ministarstva financija, Carinske uprave održan je sastanak sa zamjenikom generalnog direktora Carinske uprave dr. Dierk Hahnom, na kojem je prezentirana struktura i organizacija rada Saveznog ministarstva financija i Carinske uprave Savezne Republike Njemačke.

 

Isti je dan u Kölnu, u prostorima ZKA, održana svečana proslava Međunarodnog dana carine, kojoj je nazočio i generalni tajnik Svjetske carinske organizacije (WCO) Michel Danet te visoki uzvanici njemačke državne administracije.

 

Drugi dan posjete u prostorima Carinske policije, održana je prezentacija rada Carinske policije (ZKA) i Carinsko istražnih službi (ZFD) te strukture i ovlasti carinskih istražnih odjela.

 

Predstavnici carinskih službi istaknuli su važnost i korisnost ovakvih susreta koji će zasigurno doprinijeti još jačoj međusobnoj suradnji u budućnosti, ali i bržoj razmjeni informacija s ciljem suzbijanja prekograničnog krijumčarenja, kriminala i kršenja carinskih propisa.



Pisane vijesti