Pronašli i oduzeli sitno rezani duhan, cigarete, lijekove i drogu

  • Slika /10468/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Split, Krapina i Zagreb  provodeći nadzor vozila i stambenih prostora na širem području Krapine i Zagreba te na autocesti kod Dugopolja pronašli su nelegalni sitno rezani duhan, cigarete, drogu i Kamagra gel -Oral Jelly .

 

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Split 16. ožujka 2022.  na izlazu  s autoceste kod Dugopolja pronašli su u autobusu hrvatskih registarskih oznaka  550,50 grama droge tipa konoplja s više od 0,3 % THC-a. Navedenu materiju i osobe na daljnje postupanje, sukladno odredbama kaznenog zakona, preuzeli su policijski službenici  Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske.    

Pretragom obiteljske kuće na području Oroslavlja carinski službenici Službe za mobilne jedinice Krapina 17. ožujka 2022. pronašli su 58 kilograma sitno rezanog duhana i 2940 komada cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te 77 komada Kamagra gela za potenciju - Oral Jelly.
Prekršitelju je izdan prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 105.100 kuna, a obračunat će se i trošarina u iznosu od 52.611 kuna. 
 
Istoga dana, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb  pretragom poslovnog prostora na području Zagreba zatekli su dva državljanina Republike Hrvatske u nezakonitom posjedovanju cigareta i sitno rezanog duhana. Kod jednog su pronašli 12  kg sitno rezanog duhana, 9960 komada ručno punjenih cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i jedan uređaj za punjenje cigareta te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv navedenog podnesena kaznena prijava uz zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 21.754,08 kuna. Protiv drugog prekršitelja, koji je zatečen je u posjedu 0,50 kg sitno rezanog duhana, izdan je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 4.500 kuna, a obračunata je i trošarina u iznosu od 860 kuna. 
                     
Sva pronađena roba je oduzeta.
 

                                    

                           



Pisane vijesti