Pronašli i oduzeli sakriveni alkohol i naftne derivate

  • Slika /10361/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Split pregledom teretnih i osobnih vozila na području gradova Zagreba i Splita pronašli su veće količine nelegalnog jakog alkoholnog pića i naftnih derivata.  
 

Tijekom proteklog perioda na carinskom području Republike Hrvatske carinski službenici Sektora za mobilne jedinice otkrili su nepravilnosti slijedom kojih će protiv počinitelja biti pokrenuti prekršajni postupci.
 
Na području Splita, 06. veljače 2022., carinski službenici Službe za mobilne jedinice Split u suradnji s policijskim službenicima pregledom teretnog motornog vozila, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronašli su osam spremnika od po 1000,00 litara u kojima se nalazilo ukupno 8000 litara Eurodizela – 8 IBC, bez dokumentacije o podrijetlu.
Protiv prekršitelja iz Splita bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 120.000 kuna te zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine na energente u iznosu od 24.480 kuna.
 
Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb 27. veljače 2022. na autocesti A3 kod naplatne postaje Novska izvršili su kontrolu osobnog motornog vozila hrvatskih registarskih  oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske te je pregledom prtljažnog prostora pronađeno ukupno 201,50 litara jakog alkoholnog pića, rakije, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Protiv prekršitelja iz Zagreba bit će podnesen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna te zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine na alkohol u iznosu od 4.352,40 kuna.
 
Sva pronađena roba je oduzeta.

                                                                                                                                  

                           

 

Pisane vijesti