Posjet američke delegacije Republici Hrvatskoj

 

       U okviru provođenja EXBS Programa (Program Vlade SAD-a za pomoć carinskim službama u provođenju izvozne kontrole i s tim u vezi sigurnosti granica) u razdoblju od 05. do 13. studenog 2007. godine, u Republici Hrvatskoj je boravila američka delegacija u sastavu g. Wes Schiwitz, g. John Ryan, g. Larry Adkins i g. Robert Galloway, angažiranih od strane Uprave za zaštitu granica SAD-a.

       Cilj posjete bio je pružanje pomoći i podrške u razvoju daljnjih programa za napredak i kvalitetan rad Carinskog centra za obuku. Predviđenim programom utvrđuju se potrebe i izrada najpovoljnijeg oblika prijedloga obuke za djelatnike carinske službe Republike Hrvatske.

       Tijekom boravka američka delegacija upoznala se sa radom Carinskog centra za obuku, potom je uslijedio obilazak Carinarnice Rijeka i luke Rijeka, graničnog prijelaza Bregana, te carinske ispostave Zračna luka Zagreb. Na svakoj od carinskih ispostava održani su sastanci s voditeljima ispostava i pojedinim djelatnicima.

       U cilju izrade programa obuke izražena je želja za bliskom i kvalitetnom suradnjom, te je pritom predloženo da djelatnici Carinskog centra za obuku posjete Carinsku akademiju SAD-a kako bi se na licu mjesta upoznali s novim programima i načinima rada američkih kolega.

       Završni sastanak održan je u Središnjem uredu Carinske uprave gdje je uz izuzetno profesionalnu i od strane američkih kolega, pohvaljenu prezentaciju Carinske uprave RH, dogovoren nastavak daljnje suradnje. 

 

 
 
 
 

 

 



Pisane vijesti