Na CI Pasjak otkriven pokušaj krijumčarenja 7.000 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC00073_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 02. prosinca 2007.godine, na GP Pasjak, Carinarnica Rijeka, u okviru provođenja redovitih mjera carinskog nadzora, otkriven je pokušaj krijumčarenja cigareta.

Naime, na izlazni putnički terminal pristupilo je putničko kombi vozilo talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije i s kojim se u vozilu nalazilo još četvoro putnika.

Na izravan upit carinskog službenika imaju li što za prijaviti vozač i putnici su odgovorili da imaju osobne stvari, nakon čega se pristupilo pregledu osobnih stvari putnika , pri čemu je pregled vanjskog i unutarnjeg prostora vozila pregledan uz pomoć psa za detekciju duhanskih proizvoda Rudyja.

U području stražnjeg dijela kombi vozila, inače namijenjenog za smještaj prtljage pas Rudy je pozitivno reagirao na podnicu spomenutog dijela vozila. Slijedom toga pregledom prostora u kojem se nalazi tvornička šupljina dimenzija 140 cm x 165 cm x 11 cm, inače namijenjena za smještaj elektroinstalacije i ventilaciju, pronađena su dva pregrađena prostora s lijeve i desne strane, dok je sredina bila prazna.

U spomenutim pregrađenim dijelovima, a koji se nalaze u putničkom dijelu kombi vozila ispod sjedala putnika, ukupno je pronađeno je 7.000 komada skrivenih cigareta vrsta MARLBORO RED, MARLBORO LIGHT, te WINSTON 100S.



Pisane vijesti