Na CI Macelj otkriven pokušaj krijumčarenja 70.240 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/mjesto rezervoara_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 13. prosinca 2007. godine, na GP Macelj, Carinarnica Krapina, u okviru provođenja izvanrednih mjera carinskog nadzora putničkog prometa, otkriven je pokušaj krijumčarenja cigareta.

Na izlazni putnički terminal pristupilo je putničko osobno vozilo marke CITROËN XSARA PICASSO hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Vanjskim pregledom vozila uočeno je da je podnica spomenutog vozila u potpunosti ravna te da je pragove vozila nagrizla korozija. Pomoću tehničkih pomagala, posebice optičkog endoskopa utvrđeno je da je predmetno vozilo preinačeno za krijumčarenje obzirom da podnica ima duplo dno. Isto tako, utvrđeno je da je originalni rezervoar pogonskog goriva uklonjen, a da je na njegovo mjesto ugrađen kanistar od 20 litara, s ciljem dobivanja dodatnog prostora za krijumčarenje robe. 

U spomenutim pregrađenim dijelovima ukupno je pronađeno je 70.240 komada skrivenih cigareta, i to 3.012 kutija cigareta vrste MEMPHIS CLASSIC i 500 kutija cigareta vrste MEMPHIS AIR BLUE.

U prilog činjenici o velikoj želji krijumčara za brzom zaradom govori i to da su na predmetnom vozilu prerezani i vodovi stražnjih kočnica čime je navedeno vozilo predstavljalo opasnost za sve sudionike u prometu.



Pisane vijesti