Customs 2007 program – carinska uprava rh po prvi put domaćin razmjene

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC07299_thumb.jpg
  • Slika

U okviru programa Customs 2007,u kojem sudjeluju carinske službe zemalja članica EU te Turske i Hrvatske,po prvi put Carinska uprava RH bila je domaćin razmjene stručnjaka i to uperiodu od 10. - 14. ožujka 2008. godine. Carinsku upravu posjetio je g. Gian Andrea Tombolini, službenik Carinarnice San Benedetto del Tronto Republike Italije.

G. Tombolini je voditelj Službe za pravne poslove i voditelj Službe za opće poslove, unutarnju kontrolu i financiranje u Carinarnici San Benedetto del Tronto. Isto tako, voditelj je tima za vanjski nadzor i predstavnik za provoz. Budući da je cilj njegove posjete bio uvid u provedbu postupaka za jačanje carinskih kontrola s naglaskom na vrijednost i podrijetlo robe koja se carini te mehanizme selekcije koji se provode za nadzor, kao i metode borbe protiv krijumčarenja, prijevara i krivotvorenja, kao osoba za kontakt određen je g. Dominik Kozary iz Službe za nadzor.

U sklopu radne posjete g. Tombolini je posjetio Središnji ured, Carinarnice Zagreb, Rijeka i Krapina gdje je imao priliku pobliže se upoznati s ustrojstvom Carinske uprave RH te radom Službe za nadzor i njenih odjela u Središnjem uredu te odsjeka za upravljanje rizikom, istrage i suzbijanje prijevara u carinarnicama, a ujedno je sudjelovao i u radu mobilnih ekipa.

            Po završetku razmjene g. Tombolini je izrazio veliko zadovoljstvo viđenim, kao i samom organizacijom njegove posjete od strane Carinske uprave, što će zasigurno rezultirati sve većim brojem upita za radnim posjetima našoj Carinskoj upravi u okviru Customs programa.



Pisane vijesti