Zapljenjen heroin na CI Bajakovo

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC008084_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 23. travnja 2006. godine, na CI Bajakovo, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja opojne droge tipa heroin.

Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti bugarski državljanin, vozač osobnog automobila marke OPEL ZAFIRA, bugarskih registarskih oznaka negativno je odgovorio, nakon čega se pristupilo pregledu vozila.

Pri tome je pregledom kabine putničkog prostora uočeno povišenje u prtljažniku, slijedom čega je pomicanjem plastike tapeciranog dijela iza zadnjeg sjedišta uočen posebno napravljen prostor s otvorom od 250 x 70 mm, kroz koji je bio vidljiv paketići oblijepljen samoljepljivom trakom uobičajenom za pakiranje opojne droge.         

Slijedom ishođenog naloga istražnog suca, u suradnji s djelatnicima Odjela za droge PU Vukovarsko-srijemske pronađen je omotan 51 paketić, slijedom čega je nad njima izvršeno testiranje na narkotike te je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi tipa HEROIN težine 26,68 kilograma. Procijenjena vrijednost skrivene droge iznosi 10.672.000,00 Kn.



Pisane vijesti