Zajedničko druženje carinika i umirovljenika povodom dana carinske službe

Slika /arhiva/Slike/Novosti/iarnug_7471.jpg
Povodom obilježavanja Dana carinske službe, pročelnica Carinarnice Osijek, gospođa Marica Matić i sindikalni povjerenik SDSLN, gospodin Mijo Adamčević, pozvali su bivše i sadašnje službenike i namještenike na  „Prvo zajedničko druženje carinika i umirovljenika“. 

Carinski službenici svoje starije kolege, sada  umirovljenike, dočekali su s osobitim zadovoljstvom.  Evocirajući uspomene na ranija carinska druženja, razgledavale su se fotografije s raznih godišnjica, športskih susreta, izleta i druženja, a puštale su se i prigodne pjesme  „iz njihovih vremena“.

Nezaobilazno je bilo prisjetiti se zajedničkih druženja s carinskih sportskih igara u Ivankovu, Umagu, izleta u Vukovar, susreta umirovljenika s državnim tajnikom, ravnateljem Carinske uprave, gospodinom Mladenom Barišićem 2007. godine. Također, osobito je bilo dirljivo slušati nekadašnje kolege, danas umirovljenike, kako se prisjećaju početaka stvaranja hrvatske carinske službe.

Nakon uvodnog govora, sve prisutne pozdravila je pročelnica Carinarnice Osijek, gđa. Marica Matić, naglasivši da Carinarnica Osijek na ovim prostorima postoji od 28. ožujka 1919. godine. Na primjeren način zahvalila je umirovljenicima na njihovom doprinosu u razvoju carinske službe te obučavanju mlađih kolega, u vrijeme kada su oni bili početnici.

Ugodno druženje povodom Dana carinske službe, završeno je pozivom umirovljenicima da se pridruže izletu koji se organizira u Carinarnici Osijek 2. listopada 2010. godine na Jankovcu, a što su oni s oduševljenjem prihvatili.



Pisane vijesti