Kontrola prekograničnog prometa kućnih ljubimaca i osobnih pošiljaka proizvoda u osobnoj prtljazi

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, donijelo je temeljem Pravilnika o veterinarskim uvjetima za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca (NN, br. 72/07 – 68/08), te Pravilnika o uvjetima za unošenje osobnih pošiljaka proizvoda životinjskog podrijetla (NN, br. 56/09) odgovarajuće upute o primjeni i postupanjima navedenih propisa.

U cilju upoznavanja javnosti, opća pravila i ograničenja pri unosu osobnih pošiljaka proizvoda životinjskog podrijetla, objavljena su na web stranicama Carinske uprave u sklopu informacija za putnike, na podstranici Informacije - Putnički promet – Unos živežnih namirnica. Osnovna pravila pri unosu kućnih ljubimaca objavljena su na podstranici Informacije - Putnički promet – Žive životinje.

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja je Upute za provedbu kontrole kućnih ljubimaca i osobnih pošiljaka objavilo u cijelosti na svojim web stranicama: www.mps.hr, na podstranici: Inspekcije - veterinarska i granična veterinarska inspekcija, te ih se na navedenim stranicama može detaljno proučiti ili preuzeti.
 

Pisane vijesti