Spriječeni pokušaji krijumčarenja čokolade, marihuane i halucinogenih gljiva u autobusima

Slika /arhiva/Slike/Novosti/4w2v4f_7451.jpg
Na Carinskoj ispostavi Bregana, Carinarnice Zagreb, dana 18. rujna 2010. godine, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 100 kg čokolade te manje količine droge hašiš, marihuane i halucinogenih gljiva.

Carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Carinarnice Zagreb, izvršili su pregled autobusa prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine,  kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Na upit carinskih službenika vozaču ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, isti je odgovorio kako se u autobusu nalazi samo prtljaga putnika, slijedom čega se pristupilo pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe. Pregledom prtljage putnika nisu pronađene nikakve nepravilnosti, međutim pregledom autobusa pronađeno je neprijavljeno 100 kg čokolade koja je bila skrivena na raznim mjestima u autobusu. Roba, koja je komisijski procijenjena na iznos od 7.700,00 kuna, privremeno je oduzeta, a protiv vozača pokrenuta je Prijava o počinjenom prekršaju. Za počinitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

Također, na Carinskoj ispostavi Bregana, u suradnji carinskih i policijskih službenika na putničkom ulazu zaustavljen je autobus grčkih registracijskih oznaka, koji je prometovao na relaciji Kraljevina Belgija – Republika Grčka. Pregledom spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osoba, kod četiri osobe pronađena je manja količina droge tipa hašiš i marihuana, koja je bila upakirana u plastične vrećice. Ukupno je pronađeno cca 3,4 grama droge tipa hašiš i cca 2,9 grama tipa marihuana. Daljnjom pretragom autobusa ispod dva sjedišta pronađeno je još cca 135,00 grama droge tipa hašiš i cca 46 grama droge tipa marihuana, također sve upakirano u plastične vrećice, te 2 komada plastičnih pakiranja halucinogenih gljiva marke “Psilocybe Atlaantis” po 20 grama. Također, u prostoru za prtljagu u putnoj torbi koja nije pripadala niti jednom putniku, a koju je vozač primio na prijevoz u Belgiji, pronađeno je još 44 ampule svaka težine cca 5 grama, koje su bile ispunjene smotuljcima opojne droge marihuana.

Droga je zaplijenjena, a osobe kod kojih je nađena droga su privedene na daljnju obradu i postupanje od strane policijskih službenika.



Pisane vijesti