Wco konferencija direktora carinskih uprava zemalja europske regije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSCN1082_thumb.jpg
  • Slika

      U periodu od 28. - 29. veljače 2008. godine, u Dublinu, Republika Irska održana je Konferencija direktora carinskih službi europske regije u organizaciji Svjetske carinske organizacije (WCO) i Carinske uprave Republike Irske.
Carinsku upravu Republike Hrvatske predstavljali su Vesna Kadić, zamjenica ravnatelja Carinske uprave i  Željko Franjić, načelnik Odjela za europske integracije.

      Tijekom dvodnevne konferencije naglasak je bio na ulozi carine u 21. stoljeću i strateškom dokumentu koji će biti predstavljen na slijedećoj sjednici Vijeća za carinsku suradnju. Raspravljalo se i o izgradnji kapaciteta carinskih službi i ulozi carine u olakšavanju trgovine.

      Budući da krajem ove godine istječe mandat generalnog tajnika WCO-a, gospodina Michel Daneta, ovom konferencijom započeto je službeno predstavljanje svih kandidata za položaj generalnog tajnika Svjetske carinske organizacije, kako bi predstavnici svih zemalja imali priliku upoznati kandidate i donijeti odluku o izboru novog generalnog tajnika koji će se održati u lipnju ove godine u Bruxellesu na godišnjoj sjednici Vijeća za carinsku suradnju.

     Pored službenog dijela, konferencija je omogućila neformalne kontakte sa predstavnicima drugih carinskih službi, kao i neposredan razgovor o temama od zajedničkog interesa.



Pisane vijesti