Vozač pokušao krijumčariti cigarete u krevetu u kabini kamiona

  • Slika /12996 vijest SMJ Vukovar cigarete Bajakovo/Slika 3 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili domišljat pokušaj krijumčarenja cigareta u teretnom vozilu na graničnom prijelazu Bajakovo.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo 5. kolovoza 2023. carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar radi kontrole izdvojili su teretno vozilo turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državaljanin.

Pregledom kabine vozila utvrđeno je da je madrac na donjem ležaju za odmor vozača prepravljen na način da je umjesto spužvom ispunjen paketićima koji izgledom podsjećaju na cigarete. Otvaranjem madraca u unutrašnjosti pronađeno je skriveno ukupno 1000 kutija (20000 komada) raznih vrsta cigareta koje je vozač pokušao prokrijumčariti na područje EU.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv vozača koji je predan na daljnje postupanje policijskim službenicima. Pronađene cigarete su oduzete.

Pisane vijesti