Uredba o Carinskoj tarifi za 2011. godinu

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 93. sjednici, održanoj 25. studenoga 2010. godine, usvojila Uredbu o Carinskoj tarifi za 2011. godinu. Prijedlog Uredbe zajednički su pripremili Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (osnovne i snižene stopa carine za industrijske proizvode), Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (osnovne i snižene stopa carine za poljoprivredno–prehrambene proizvode i carinske kvote) i Ministarstvo financija–Carinska uprava (nomenklaturni dio Carinske tarife).
Izmjene u Carinskoj tarifi za 2011. godinu, u odnosu na 2010. godinu, odnose se prije svega na usklađivanje s Kombiniranom nomenklaturom za 2011. godinu (Uredba Komisije 861/2010) s manjim brojem izmjena na nacionalnoj razini podjele.
U svezi s tim, skrećemo pozornost da je došlo do određenih izmjena u carinskim kvotama u prilogu 1 za Europsku uniju i prilogu 11 za WTO, djelomično zbog dodatnog Protokola koji je zaključen nakon ulaska Rumunjske i Bugarske u Europsku uniju, kao i zbog pojedinačno usvojenih mjera.
Carinsku tarifu za 2011. godinu u excel i zip formatu možete preuzeti u dijelu „Propisi“.

Pisane vijesti