Carinici otkrili prijenos veće količine neprijavljenog novca preko državne granice, na području mjesne nadležnosti carinarnice ploče i krapina

Slika /arhiva/Slike/Novosti/tcxg4k_7831.jpg
Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na Carinskoj ispostavi Metković, dana 06. prosinca 2010. godine, carinski su službenici otkrili pokušaj unosa veće količine neprijavljenog  novca.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled osobnog vozila,  hrvatskih  registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske u svojstvu vozača.
Na upit carinskog službenika vozaču da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njegovog  niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog vozila. Detaljnim pregledom vozila ispod suvozačeva sjedala pronađena je plastična vrećica s novcem i to: 3.435,00 EUR, 17.391,00 kuna i 51.834,00 KMK.
Zbog ne prijavljivanja nadležnom carinskom službeniku gotovinu u vrijednosti 10.000,00 EUR-a i više, novčana sredstva su privremeno oduzeta te je sačinjen Zapisnik o oduzetim sredstvima plaćanja u putničkom prometu s inozemstvom i Optužni prijedlog Financijskom inspektoratu. Također, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, dana 07. prosinca 2010. godine, carinski su službenici otkrili pokušaj unosa neprijavljenog  novca u iznosu od 17.000,00 Eura.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled osobnog vozila,  hrvatskih  registracijskih oznaka, u kojem se nalazio državljanin Republike BIH u svojstvu putnika.
Na upit carinskog službenika putnika da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njegovog  niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog vozila i osoba. Detaljnim pregledom putnika u unutarnjem džepu jakne otkriveno je neprijavljenih 17.000,00 Eura.
Zbog ne prijavljivanja nadležnom carinskom službeniku gotovine u vrijednosti od 10.000,00 EUR-a i više, novčana sredstva su privremeno oduzeta te je sačinjen Zapisnik o oduzetim sredstvima plaćanja u putničkom prometu s inozemstvom i Optužni prijedlog Financijskom inspektoratu.


Pisane vijesti