Ukidanje plaćanja upravnih pristojbi u carinskom poslovanju

U “Narodnim novinama”, br. 60 od 28. svibnja 2008. godine, objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim pristojbama, čijim se člankom 9. brišu Tarifni brojevi 67., 68., 69., 70., 71. i  72. Tarife upravnih pristojbi iz Zakona o upravnim pristojbama, to jest ukidaju se sve upravne pristojbe koje su prema navedenim Tarifnim brojevima Tarife upravnih pristojbi bile propisane za akte i spise iz nadležnosti rada carinske službe.

 

Navedeni Zakon stupa na snagu tridesetog dana od dana objave u “Narodnim novinama”, te počevši od 27. lipnja 2008. godine, Carinska uprava, i sve njene ustrojstvene jedinice više neće naplaćivati upravne pristojbe za radnje i akte, koje sukladno  propisima provodi odnosno donosi u okviru svojih nadležnosti, a koji su navedeni u spomenutim tarifnim brojevima Tarife upravnih pristojbi.

 

U smislu članka 2. stavak 1. Zakona o upravnim pristojbama, neće se naplaćivati niti pristojba iz Tarifnog broja 1. Tarife upravnih pristojbi (na zahtjeve, molbe, prijedloge, podneske), obzirom da za radnje kojima se navedenim podnescima pokreće postupak više nije propisano plaćanje pristojbe.



Pisane vijesti