U torbama za dostavu hrane „dostavljao“ cigarete i duhan

  • Slika /12965 vijest cigarete Zagreb/Slika 3 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili domišljat pokušaj nezakonite prodaje cigareta i duhana na gradskoj tržnici u Zagrebu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb uočili su na gradskoj tržnici Volovčica  mušku osobu kako u jednoj ruci prenosi žutu PVC torbu s natpisom „Glovo“, a u drugoj ruci zelenu PVC torbu s natpisom „Bolt“.
 
Zbog sumnje da navedeni u torbama za dostavu hrane skriva duhanske proizvode koje prodaje na prostoru tržnice carinski službenici su zaustavili navedenu osobu i izvršili pregled torbi koje je prenosio.
 
Pregledom sadržaja navedenih torbi u njima je pronađeno ukupno 7320 komada (366 paketića) raznih vrsta cigareta i 400 grama sitno rezanog duhana, bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, a koji su duhanski proizvodi namijenjeni daljnjoj prodaji na tržnici Volovčica.
 
Protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264.st.1. Kaznenog zakona.
 
Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 1.103,64 EUR.
 

Pisane vijesti