U osobnom vozilu pronađena marihuana

  • Slika /5838/Glavna droga OS.jpg
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji sa službenicima Postaje granične policije Beli Manastir pronašli su 17,6 kilograma opojne droge tipa marihuana.

Provodeći 14. travnja 2018. godine mjere nadzora na  Graničnom prijelazu Batina carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji sa službenicima Postaje granične policije Beli Manastir obavili su pretragu osobnog vozila mađarske nacionalne oznake. Pretragom prostora ispod sjedala vozača i suvozača, u posebno izrađenom prostoru šasije vozila uočeni su paketi omotani PVC folijom u kojoj se nalazila tvar zelene boje. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi tipa marihuana.
 
Zbog osnovane sumnje u neovlašteni uvoz tvari, droge tipa marihuana, pretraga je prekinuta, a putnik i vozilo su predani u nadležnost i na daljnje postupanje službenicima Postaje granične policije Beli Manastir.
 
Ishođenim sudskim nalogom Županijskog suda u Osijeku, pretraga je nastavljena te je pronađeno ukupno 34 paketa težine 17.603,73 grama opojne droge tipa marihuana. Protiv vozača, mađarskog državljanina zbog počinjenja djela iz čl. 190. st.2. Kaznenog zakona bit će podnesena kaznena prijava.  
 

Pisane vijesti