Carinska uprava nabavila novi RTG uređaj

  • Slika /5842/glavna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Rijeci je održana prezentacija novog mobilnog rendgenskog (RTG) uređaja  Nuctech MT1213DE, vrijednog 1,5 milijuna eura, koji će pridonijeti bržem carinskom nadzoru i protoku roba u riječkoj luci.

Carinska uprava je, koristeći novčana sredstva iz fondova Europske unije, u cilju jačanja operativnih kapaciteta nadzora roba i tereta u luci Rijeka nabavila novi mobilni RTG uređaj, vrijednosti 1,5 milijuna Eura, model NUCTECH MT1213DE, a kojega je isporučila tvrtka SECURITAS HRVATSKA d.o.o. u zajednici ponuditelja s tvrtkom NUCTECH WARSAW COMPANY LIMITED SP.z.o.o.
 
Na današnjoj prezentaciji za medije i svečanoj primopredaji sudjelovali su Mario Demirović, zamjenik ravnatelja Carinske uprave, Ministarstva financija, Li Xi, zamjenik generalnog direktora Nuctech Warsaw Company Limited i Ivan Ročić, predsjednik uprave Securitas Hrvatska d.o.o..
 
Novi  mobilni RTG  uređaj  ojačat će operativne kapacitete u Luci Rijeka koji će korištenjem neinvazivnih metoda kontrola roba, prijevoznih i prijenosnih sredstava pridonijeti ubrzanju provedbe potrebnih mjera carinskog nadzora i ubrzanju protoka i manipulacije robama koje se transportiraju u Luci Rijeka.

Pisane vijesti