U mrtvačkim kolima krijumčario cigarete

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/gsqgcv_7883.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 17. prosinca 2010. godine, na Carinskoj ispostavi Županja - most, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom i suzbijanje krijumčarenja otkrili su pokušaj krijumčarenja 5490 kutija tj. 109800 komada raznih vrsta cigareta, čime je spriječena protupravna imovinska korist  u iznosu od 283.410,27 kuna.

U provedbi redovitih mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, izvršen je pregled teretnog motornog vozila za prijevoz mrtvih osoba bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine u svojstvu vozača.
Na upit carinskog službenika da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe. Detaljnim pregledom vozila pronađena je skrivena u dograđenom prostoru poda koji se protezao cijelom dužinom vozila, velika količina raznih cigareta. 
Ukupno je pronađeno 5490 kutija raznih vrsta cigareta. Na taj način putnik je pokušao ostvariti protupravnu imovinsku korist u iznosu od 283.410,27 kuna.
 
Protiv navedene osobe podnesena je kaznena prijava zbog povrede članka 298. st. 1. Kaznenog zakona, a roba koja je predmet kaznenog djela oduzeta je u korist Republike Hrvatske. 



Pisane vijesti