Spriječen pokušaj krijumčarenja marihuane u vrijednosti oko 850.000,00 kuna, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/los0j4_7891.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 19. prosinca 2010. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, Carinskoj ispostavi Karasovići,  carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko – neretvanske otkrili su pokušaj krijumčarenja 16 kilograma i 450 grama marihuane.

U provedbi redovitih mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, izvršen je pregled osobnog motornog vozila talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljala državljanka Republike Italije u svojstvu vozačice.
Na upit carinskog službenika da li ima što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njezinog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe. Detaljnim pregledom vozila u prepravljenom  prostoru branika pronađen je skriveni paket oblijepljen prozirnom folijom, u kojem se nalazila marihuana. Ukupno je pronađeno 15 paketa s ukupno 16 kilograma i 450 grama marihuane. Vrijednost zapljenjene marihuane procjenjuje se na oko 850.000,00 kuna.
 
Protiv navedene osobe podnesena je kaznena prijava te je ista sprovedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

Pisane vijesti