U automobilima prevozili cigarete i duhan

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4550/Glavna slika.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Varaždin, u suradnji s kolegama iz policije, tijekom jučerašnjeg dana, u postupku kontrole putničkog prometa, pronašli su cigarete i duhan.

U Zagrebu, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijom, izvršili su pregled automobila hrvatskih registarskih oznaka. U vozilu  je pronađeno 100 000 komada cigareta raznih vrsta, obilježenih nadzornim markicama Republike Makedonije. Podnesen je prekršajni nalog u iznosu od 24.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 68.600,00 kuna. Roba i osobno vozilo su oduzeti.

Isto tako, u suradnji s kolegama iz policije, Policijske postaje Bjelovar, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin, zatekli su hrvatskog državljanina kako prevozi u automobilu 15 PVC vreća s ukupno 157,84 kg sitno rezanog duhana, na koji nije plaćena trošarina. Protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 86.812,00 kuna. Predmetni duhan i osobno vozilo su oduzeti.

Pisane vijesti