Najava nove edukativne akcije ˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ u Zagrebu

Slika /slike/Vijesti/2016/4547/k2.png

Ovogodišnja akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ nakon posjete Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Rovinju i Zadru, vraća se u Zagreb te će se održati 26. studenoga, od 9 do 21h, u trgovačkom centru City Center one West (Jankomir).

Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u koordinaciji međuagencijske suradnje za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija - Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa) kao i udruga HDS ZAMP, IHG, HUZIP, ZAPRAF, BSA – Business Software Alliance, Udruge nositelja prava na žig BOA, HGU, DHFR, APAW, itd.

Akcija se provodi kao dio nacionalne kampanje podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje putem interneta, negativnim učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i rizicima koje krivotvoreni proizvodi mogu imati na zdravlje i sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Pisane vijesti

Dokumenti