Twinning-projekt NCTS ii (New Computerised Transit System) – svečana dodjela potvrda o završenom seminaru iz projektnog menadžmenta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/HPIM1843_thumb.jpg

U okviru tekućeg twinning-projekta NCTS II ugovorenog između austrijske i hrvatske carinske uprave obuka i usavršavanje djelatnika igra veliku ulogu.

 

Tako je u okviru četverotjednog seminara održana obuka s područja projektnog menadžmenta (PM) na kojoj su pored stručnjaka iz Austrijske carinske uprave i stručnjaci tvrtke ACT Management Consulting GmbH prenosili znanja vezana uz slijedeće teme: osnovna načela PM-a, struktura i ustroj projekta, ponašanje članova projekta, projektno planiranje, upravljanje vremenom i osiguranje kvalitete projekta.

 

Pored stručnjaka hrvatskog tima za NCTS sudjelovali su i stručnjaci Odjela za međunarodnu suradnju Središnjeg ureda CURH-a. U petak, 7.3.2008., Ing. Michael Blaukopf, predstavnik Instituta za management tvrtke ACT, u nazočnosti zamjenice ravnatelja, gospođe Vesne Kadić, austrijskog voditelja projekta, gosp. Michaela Praschka, hrvatskihvoditeljaposlovnogiinformatičkogdijelaprojekta, gosp. Bosiljka Zlopaše i gosp. Nenada Fonjaka polaznicima seminara svečano je uručio certifikate. Tom prilikom u ime austrijskog twinning-partnera upućena je čestitka i priznanje polaznicima seminara na uloženom trudu.

 

Zamjenica ravnatelja, gospođa Vesna Kadić, zahvalila se polaznicima seminara na njihovom dosadašnjem radu i istaknula važnost koju Carinska uprava RH pridaje kvalitetnoj obuci i usavršavanju djelatnika. Polaznici seminara s područja projektnog menadžmenta već sada snose veliku odgovornost za stručna područja za koja su nadležni, a po pristupanju Hrvatske EU njihova će uloga postati još značajnija.



Pisane vijesti