Svečano zatvaranje twinning projekta phare 2006 „itms prilagodba - potpora upravljanju“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/5xmjeo_5881.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U hotelu International u Zagrebu, 17. veljače 2010. godine, održana je svečanost zatvaranja twinning projekta „ITMS prilagodba – potpora upravljanju“, koji se provodio u okviru nacionalnog Phare programa  za 2006. godinu, u suradnji Ministarstva financija Republike Hrvatske, Carinske uprave i Ministarstva financija Republike Austrije. Projekt je trajao 12 mjeseci. Ugovorena vrijednost projekta iznosi 499.412,00 eura.

Tijekom svečanosti zatvaranja projekta prigodnim govorima nazočnima su se obratili gđa. Ivana Soić, pomoćnica ravnatelja Carinske uprave, g. Jan Kickert, veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, g. Fulvio Bianconi, voditelj sektora u Delegaciji Europske unije u Hrvatskoj  i g. Gerhard Popp ravnatelj IT sektora u Ministarstvu financija Republike Austrije.

U sklopu svečanosti održana je i prezentacija projekta od strane twinning partnera. Projekt su predstavili voditeljica projekta, s hrvatske strane gđa Dubravka Begović i s austrijske strane, g. Gerald Ebinger.

Ciljevi ovog projekta bili su pružiti podršku Republici Hrvatskoj u ispunjavanju pretpristupnih zahtjeva Europske unije iz Poglavlja 29 pravne stečevine EU, a vezano uz razvoj i implementaciju nacionalnih sustava potrebnih Carinskoj upravi za povezivanje s IT sustavima EU-a, kako bi se omogućila razmjena podataka između Europske komisije (EK) i država članica neposredno po pristupanju Hrvatske u EU. Ovim projektom postignuti su rezultati vezani uz novi sustav upravljanja za kvote, nadzor uvoza i izvoza, te razmjenu carinskih informacija s Europskom komisijom i carinskim organizacijama zemalja članica EU. Ovime će se omogućiti hrvatskoj Carinskoj upravi neometana integracija i dobra suradnja s carinskim organizacijama EU.

Projekt je započeo s provedbom 02. ožujka 2009. godine i trajati će do 28. veljače 2010. godine.


Pisane vijesti