Stop nezakonitoj prodaji duhana i cigareta na Jakuševcu

  • Slika /12614/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili nezakonitu prodaju 288 kilograma   sitno rezanog duhana i 3000 komada cigareta na sajmištu Jakuševec.  

Provodeći pojačane mjere nadzora 21. svibnja na području Zagreba, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku i Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb, neposrednim opažanjem su u  Jakuševcu uočili osobno vozilo marke Ford Fiesta, hrvatskih registarskih oznaka i teretno vozilo marke VW Caddy, također hrvatskih registarskih oznaka, kako dolaze na parkirališni prostor te iz istih izlaze tri osobe, hrvatski državljani, višestruki recidivisti, otprije poznati carinskim službenicima po nezakonitoj prodaji duhana.
Nakon što su iz teretnog vozila počeli uzimati PVC vreće u kojima se nalaze plastične vrećice ispunjene sitno rezanim duhanom i stavljati ih u osobno vozilo, pristupili su im  ovlašteni carinski službenici Sektora za mobilne jedinice.
 
Pregledom teretnog vozila pronađeno je ukupno 274,80 kilograma sitno rezanog duhana i 1400 komada ručno punjenih cigareta, bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Daljnjim pregledom osobnog vozila Ford Fiesta utvrđeno je da se u njemu nalazi uskladišteno još 13,20 kg sitno rezanog duhana i 1600 komada ručno punjenih cigareta namijenjenih daljnjoj prodaji na sajmištu Jakuševec.
 
Pronađeni duhanski proizvodi u ukupnoj količini od 288 kg sitno rezanog duhana i 3000 komada ručno punjenih cigareta, pripremljenih za prodaju na „crnom“ tržištu, oduzeti su od osumnjičenih hrvatskih državljana, te će protiv sve trojice Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz članka 264. st. 1. Kaznenog zakona.
 
Nadležnom carinskom uredu podnesen je zahtjev za obračun i naplatu trošarinskog duga u iznosu od 33.332,70 eura, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo Ford Fiesta i teretno vozilo VW Caddy.
 

Pisane vijesti