Spriječena nezakonita trgovina 2,8 tona duhana

  • Slika /15103 vijest SMJ Osijek duhan Suhopolje/Slika 1 Glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek i policijski službenici  PU virovitičko-podravske pronašli 2800 kilograma duhana u listu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Suhopolja, 24.rujna 2024.godine carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek i policijski službenici  Policijske uprave virovitičko-podravske zaustavilil su radi kontrole kombi vozilo marke Jumper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin s prebivalištem na području Virovitice.
 
Pregledom navedenog vozila pronađeno je 15 kartonskih kutija  ispunjenih sušenim duhanom u listu u ukupnoj bruto količini  2800 kilograma, za kojeg vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i ne može dokazati pravilnost stjecanja.
 
Zbog osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio kazneno djelo Nedozvoljena trgovina iz čl. 264.st.1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Osijek će nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 308.205,00 eura.
 
Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeto je i kombi vozilo korišteno za prijevoz duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti