Spriječena nezakonita prodaja duhana u Zagrebu

Slika /12436/Slika 1.jpg

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb na području sajmišta Jakuševac spriječili nezakonitu prodaju duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb 16. travnja 2023. na prostoru sajmišta Jakuševac uočili su mušku osobu, od otprije poznatu carinskim službenicima po nezakonitoj prodaji sitno rezanog duhana, kako kroz sajmište nosi crnu platnenu torbu za koju se posumnjalo da se u istoj nalaze duhanski proizvodi.
 
Pregledom sadržaja crne platnene torbe carinski službenici utvrdili da se u istoj nalazi 180 komada ručno punjenih cigareta i 24,00 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u PVC vrećice (po 0,5 kg i 0,4 kg) i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu na prostoru sajmišta Jakuševac.
 
Pronađena roba je oduzeta. Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu protiv državljanina RH bit će podnesena kaznena prijava,  a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 2.764,05 eura.
 

Pisane vijesti