Spriječen pokušaj nezakonite prodaje duhana

  • Slika /11920/Slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Varaždin spriječili pokušaj nezakonite prodaje sitno rezanog duhana na gradskoj tržnici u Bjelovaru.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Bjelovara, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Varaždin kod Gradske tržnice u Bjelovaru, na parkirališnom prostoru, zaustavili su radi kontrole osobni automobil marke Peugeot 206, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.
 
Pregledom vozila, iza sjedala vozača pronađeno je u tri torbe ukupno 18,75 kg sitno rezanog duhana, pakiranog u 29 prozirnih PVC vrećica i pripremljenog za nezakonitu prodaju na prostoru tržnice Bjelovar.
 
Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 2.140,31 eura oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.
 
 

Pisane vijesti