Bilateralni sastanak Financijske uprave Republike Slovenije i Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske

  • Slika /11909/1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Središnjem uredu Carinske uprave u Zagrebu 18. siječnja 2023. održan je bilateralni radni sastanak između carinskih službi Slovenije i Hrvatske – Finančne uprave Republike Slovenije i Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske.
 

Ispred delegacija pozdravne i uvodne riječi dali su ravnatelj Carinske uprave MFIN RH Mario Demirović i  Direktor Sektora za carinu FURS-a Boris Kastelic, koji su dosadašnju suradnju ocijenili vrlo uspješnom i ukazali na prostor i teme za daljnje jačanje, kako bilateralne suradnje tako i na razini EU-a, što uključuje i suradnju u budućim Twinning projektima.
 
Radni sastanak tematizirao je i rad na tekućim projektima informatizacije carinskih sustava kako je propisano Carinskim zakonikom Unije. Obzirom na veći broj sustava koji trebaju biti pušteni u produkciju, najvećim dijelom u prvoj polovini 2023.godine, voditelji projekata su razmijenili iskustva i izazove s kojima se susreću.
 
Postignut je načelni dogovor o potrebi intenzivnije komunikacije u nadolazećem razdoblju, i na stručno tehničkoj razini, što se može ostvariti i uživo, i putem online konferencijskih sastanaka.
 
 

Stranica