Spriječen pokušaj krijumčarenje duhana

  • Slika /11893/Slika 3 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke spriječili pokušaj krijumčarenja 181 kilograma sitno rezanog duhana skrivenog u osobnom automobilu.  

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici PU zagrebačke, Operativna grupa Zagreb zaustavili su radi kontrole kod naplatne postaje Lučko osobni automobil marke Renault Clio, hrvatskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe, državljani RH sa šireg područja Knina.
 
Pregledom vozila utvrđeno je da su prostor zadnjeg sjedala i prtljažni prostor u potpunosti ispunjeni PVC vrećama iz kojih je bilo vidljivo da se u istima nalazi sitno rezani duhan. Pregledom je utvrđeno da su navedeni državljani RH na ilegalnom tržištu kupili, te pokušali prevesti ukupno 181,60 kg sitno rezanog duhana radi daljnje prodaje na „crnom“ tržištu na širem području Zadarske i Šibensko-kninske županije.
 
Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 20.729,64 EUR-a oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonito prijevoz sitno rezanog duhana.
 
 
 

Pisane vijesti