Spriječen pokušaj neprijavljivanja tekstilne robe i medicinskih instrumenata

Slika /arhiva/Slike/Novosti/sik3za_9341.jpg
Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Žitnjak, ovlašteni carinski službenici, otkrili su pokušaj neistinitog prikazivanja količine i vrijednosti uvezene tekstilne robe.
Naime, provodeći mjere carinskog nadzora tijekom pregleda kontejnera utvrđen je višak tekstilne robe uvezene iz kine u količini od 35 koleta, čime su utvrđena umanjena davanja u iznosu od 13.510,36 kuna. Neistinitim prikazivanjem vrijednosti robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 13. Carinskog zakona, a protiv počinitelja pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju.

Također istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, ovlašteni carinski službenici otkrili su pokušaj neprijavljivanja medicinskih instrumenata. U osobnom vozilu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BIH, carinici su u prtljažnom prostoru vozila u kartonskoj kutiji, pronašli neprijavljenih devet komada tlakomjera marke Romed, u vrijednosti od 2.300,00 kuna. Zbog neprijavljivanja robe počinjen je prekršaj po članku 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona te su naplaćena mandatna kazna i uvozna davanja za predmetnu robu.


Pisane vijesti