Kontrola zabrane prodaje trošarinskih proizvoda

Slika /arhiva/Slike/Novosti/mirc3l_9371.jpg

Dana 29. ožujka 2011. godine carinski službenici Carinarnice Zagreb vršili su kontrolu primjene odredbi članka 37. stavka 2. Zakona o trošarinama temeljem indicija da se na području Grada Zagreba, na otvornom štandu prodaju alkoholna pića bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Slijedom navedenog, carinski službenici Carinarnice Zagreb, Odjela za nadzor, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage izvršili su kontrolu prodaje trošarinskih proizvoda na mjestima koja su određena kao tržnice i mjesta gdje se može prigodno trgovati, odnosno na otvorenim mjestima na kojima se gotovinski promet ne evidentira preko naplatnih uređaja ili izdavanja računa u smislu Zakona o porezu na dodanu vrijednost, a na kojima je sukladno zakonskim propisima zabranjena prodaja trošarinskih proizvoda.

Prilikom kontrole, alkoholnih pića na štandu otvorenoga tipa u vlasništvu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, pronađeno je ukupno 29,92 litara raznih alkoholnih pića koja nisu bila označena posebnim markicama Ministarstva financija RH. Navedena roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti