Spriječen pokušaj neprijavljivanja robe, lijekova i otrova

Slika /arhiva/Slike/Novosti/mu4qck_9171.jpg

Dana 14. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac, na Carinskoj ispostavi Jurovski Brod, carinski službenici otkrili su pokušaj neprijavljivanja robe u ukupnoj vrijednosti od 13.900,00 kuna. Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora nad vozilom, na terminalu CI Jurovski Brod, utvrđena je osnovana sumnja u ispravnost deklarirane robe. Vozilo je stoga dopraćeno u carinsko skladište CI Karlovac, te je izvršen istovar i pregled robe, tijekom kojeg je pored prijavljene robe pronađena i neprijavljena roba i to: vitrina, komoda, 3 bicikla, dijelovi za saunu, lcd televizor 42", moped, ručni hidraulični viličar i konstrukcija za četverocikl. Zbog neprijavljivanja robe pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka  241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona.

Također istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod - Most, carinski službenici spriječili su pokušaj unosa lijekova koji se nalaze na  popisu opojnih droga. Naime, u osobnom motornom vozilu, bosanskohercegovačkih  registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BiH, pregledom vozila pronađeno je 60 komada tableta lijeka Lexsilium od 3mg (supstanca bromazapam), za koje isti nije posjedovao medicinsku dokumentaciju. Protiv državljana Republike BiH podnijeti će se kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 173. stavak 1. Kaznenog zakona, a roba je oduzeta do okončanja kaznenog postupka.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na Carinskom odjeljku Gabela, carinski službenici spriječili su pokušaj unosa otrova. Prilikom pregleda osobnog motornog vozila, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronađene su neprijavljene dvije plastične vrećice s 6 x 1 litrom otrova Uragana. Zbog neprijavljivanja robe počinjen je prekršaj iz članka  241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, te je naplaćena mandatna kazna i carinski dug, a roba je vraćena u Republiku BiH.



Pisane vijesti