Spriječen pokušaj neprijavljivanja 15320 komada cigareta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/gamkvx_9181.jpg
Dana 15. ožujka 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Županja - Most carinski službenici, spriječili su pokušaj neprijavljivanja  6000 komada cigareta.

Naime, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Županja - Most, pristiglo je autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Na upit carinskog službenika da li putnici imaju što za prijaviti isti su odgovorili da nemaju  ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu autobusa. Detaljnim pregledom autobusa i prtljage putnika, kod državljanina Republike Srbije pronađeno je neprijavljeno u putnoj torbi 6000 komada cigareta u vrijednosti od 3.000,00 kuna.  Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241 stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je putniku izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kn, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Također istoga dana na području mjesne nadležnosti carinarnica Otočac, Slavonski Brod, Zagreb i Vukovar carinski službenici spriječili su pokušaje neprijavljivanja još  9320 komada cigareta.


Pisane vijesti