Spriječen pokušaj neprijavljivanja psa, mobitela, čokolade i pumpe za gorivo

Slika /arhiva/Slike/Novosti/qwrgsc_9281.jpg
Dana 23. ožujka 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek na Carinskoj ispostavi Duboševica, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku carinski su službenici u osobnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin, pronašli neprijavljenog psa, bez veterinarskih pratećih dokumenata i računa. Za navedeni prekršaj naplaćena je mandatna kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 241 Carinskog zakona, a prema Pravilniku o veterinarskim uvjetima za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca, pas je vraćen u inozemstvo.

Također, istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin carinski su  službenici spriječili pokušaj neprijavljivanja robe u vrijednosti od 12.000,00 kuna.
U autobusu hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, carinski su službenici pronašli neprijavljenu robu i to: 5 komada mobilnih telefona, 72 komada čokolade za kuhanje (28,8 kg) i rabljenu pumpu goriva za osobno vozilo.
Neprijavljivanjem predmetne robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba koja je predmet prekršaja oduzeta je do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti