Spriječen pokušaj neprijavljivanja prstaca, ribičkog pribora, mp3 svirača, duhana

Slika /arhiva/Slike/Novosti/e03dpe_9331.jpg

Dana 26. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici otkrili su u dva odvojena slučaja neprijavljivanje ribičkog pribora i 74 komada MP3 svirača. Naime, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, kod državljanina Republike Slovačke u osobnom vozilu slovačkih registracijskih oznaka, carinski su službenici pronašli 403 kutije ribičkog pribora u vrijednosti od 2.855,97 GBP. Također istoga dana kod državljanina Republike Crne Gore pronađeno je 74 komada MP3 svirača, procijenjene vrijednosti od 22.200.00 kuna. Protiv prekršitelja pokrenut je carinski prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.

Dana 27. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod - Most, carinski službenici spriječili su pokušaj neprijavljivanja razne robe i to: duhana, kobasica, kovanih motika, kovanih tava, kotača za kolica i drvenih držala za sjekiru. Navedena roba pronađena je skrivena iza kutije s drvima u teretnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, a  protiv kojega je zbog navedenog pokrenuta kaznena prijava na temelju članka 171. Zakona o kaznenom postupku te Zakona o carinskoj službi. Roba je privremeno oduzeta. 

Dana 28. ožujka 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na Carinskoj ispostavi Klek, u suradnji carinskih i policijskih službenika spriječen je pokušaj neprijavljivanja zaštićenih školjkaša „Prstaca“. Naime, na putnički ulaz CI Klek pristiglo je teretno vozi hrvatskih registracijskih oznaka. Na upit carinskog službenika da li putnici imaju nešto za prijaviti, isti su odgovorili da nemaju. Provodeći mjere carinskog nadzora detaljnom kontrolom vozila u suradnji s policijskim djelatnicima u vozilu je pronađeno 130 komada zaštićenih školjkaša „Prstaca“. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 2. točka 3. Carinskog zakona, te je podnesena prijava o počinjenom prekršaju, a roba koja je predmet prekršaja privremeno je oduzeta.



Pisane vijesti