Spriječen pokušaj neprijavljivanja kuhinje, računala i lcd televizora

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/d0hje3_9551.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 07. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u teretnom vozilu švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH otkrili su pokušaj neistinitog prijavljivanja robe. Naime, vozač je izjavio da se u vozilu nalaze rabljene stvari kao što su: kuhinja, freza, kosilica, bicikli, ležaljke i ostale sitne stvari. Detaljnim pregledom vozila, carinski su službenici utvrdili da je roba koja se nalazila u vozilu nova, a ne rabljena, odnosno da se radi o  kompletnoj kuhinji sa ugradbenim uređajima čija vrijednost po računu iznosi 1.999,00 CHF. Također uz navedeno pronađeni su novi blatobran, lampa žmigavca za osobni automobil te rabljeni LCD televizor procijenjene vrijednosti u iznosu od 2.700,00 kuna. Na opisan način počinjen je prekršaj iz članka 243. stavak 1. Carinskog zakona.

Istoga dana carinski službenici CI Macelj Carinarnice Krapina, spriječili su pokušaj neprijavljivanja prijenosnog računala marke "ACER-EME 732G" koji je pronađen u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Za neprijavljenu robu u vrijednosti od 3.670,00 kuna istom su naplaćena uvozna davanja te mandatna kazna.

Također na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski su službenici  u osobnom vozilu švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, otkrili 2 LCD televizora u vrijednosti od 4.422,60 kuna, a koje isti nije prijavio.  Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona te je počinitelju naplaćena mandatna kazna.



Pisane vijesti