Službeni posjet izaslanstva češke carinske službe Središnjem uredu Carinske uprave

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bhpl0l_9541.jpg
  • Slika
  • Slika
U okviru bilateralne carinske suradnje, od 6. do 8.  travnja 2011. godine, u trodnevnom službenom posjetu Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, boravilo je izaslanstvo Carinske uprave Češke Republike. Tim povodom, dana 7. travnja 2011. godine, u Središnjem uredu Carinske uprave održan je bilateralni radni sastanak na kojemu je g. Hrvoje Čović, državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave, primio izaslanstvo Carinske uprave Češke Republike koju je predvodio g. Pavel  Novotný, generalni direktor.
Svrha ovog posjeta bio je razgovor o iskustvima češke carinske službe vezanim uz operativne i administrativne prilagodbe koje su nastupile uslijed pristupanja u Europsku uniju kao i povezane nove uloge i odgovornosti carinske službi te sudjelovanje carinskih stručnjaka u radu odbora i ostalih radnih tijela Europske komisije. Razgovaralo se i o iskustvima vezanim uz organizaciju u provedbi carinskog nadzora, sustava trošarina i trošarinskog nadzora te borbi protiv korupcije.
Češko izaslanstvo je upoznato s nadležnostima i radom hrvatske Carinske uprave uz osvrt na nastojanja koja Carinska uprava poduzima na razvoju svojih administrativnih i operativnih kapaciteta, a vezano uz očekivano pristupanje Republike Hrvatske u Europsku uniju. Razgovori su vođeni o jačanju uzajamne suradnje carinskih službi dviju zemalja, a kako bi se osigurala ispravna primjena carinskoga zakonodavstva i spriječilo suzbijanje kršenja carinskih propisa.
Članovi oba izaslanstva su zaključili da ovakvi posjeti ne samo da jačaju odnose između dvije carinske službe već i između Republike Hrvatske i Češke Republike.
 

Pisane vijesti