Održana konferencija čelnika carinskih službi zemalja članica svjetske carinske organizacije (wco) europske regije

Slika /arhiva/Slike/Novosti/il5rw3_9571.jpg
U Luxembourgu je dana 29. i 30. ožujka o.g. održana Konferencija čelnika carinskih službi zemalja članica Svjetske carinske organizacije, regije Europa na kojoj je ispred Carinske uprave Republike Hrvatske sudjelovala gđa. Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja.

Na sastanku na visokom nivou raspravljalo se o strateškim smjernicama Svjetske carinske organizacije te daljnjim planovima carinskih službi regije Europa. Također, na sastanku je odlučeno kako će Carinska uprava Republike Hrvatske, preuzeti predstavljanje pod-regije Jug regije Europa, koju sačinjava 14 zemalja i time sudjelovati u radu  Komisije za politiku Svjetske carinske organizacije u razdoblju od dvije godine, počevši od lipnja 2011. do lipnja 2013. godine. Time će Carinska služba Republike Hrvatske preuzeti odgovornu zadaću sudjelovanja u politički visokom tijelu Svjetske carinske organizacije i ujedno predstavljanja 14 zemalja u okruženju.

Na sastanku na visokom nivou dogovoren je i posjet generalnog tajnika Svjetske carinske organizacije, gosp. Kunio Mikuriye Carinskoj upravi Republici Hrvatskoj tijekom listopada o.g., što će ujedno biti i prvi posjet čelnika Svjetske carinske organizacije Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti