Spriječen pokušaj nelegalne prodaje trošarinske robe, krijumčarenja elektromotora i cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/5pxbkl_9991.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 07. svibnja 2011. godine, na tržnici u Karlovcu, sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i otkrivanja nezakonitih postupanja u unutarnjem prometu visokotarifnih, trošarinskih i ostalih roba za koju postoji osnovana sumnja da se istima krše određena prava intelektualnog vlasništva provedena je akcija kontrole prodaje trošarinskih proizvoda od strane mobilne jedinice Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor Carinarnice Karlovac. Naime, izvršenim carinskim nadzorom trgovačkog obrta sa sjedištem u Duga Resi,  pronađeno je ukupno 14 komada torbica nalik na Lacoste torbe, a za koje navedeni trgovački obrt nije posjedovao prateću dokumentaciju. Navedena roba privremeno je oduzeta te slijedi Prijava o počinjenom prekršaju iz članka 243. Carinskog zakona.

Istoga dana carinski službenici CI Vinjani Donji Carinarnice Split, spriječili su pokušaj krijumčarenja dva elektromotora za pvc bravariju tip Portos 40/10, koji su bili skriveni u pretincu tovarnog dijela vozila bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Republike BiH. Zbog krijumčarenja robe pokrenuta je prekršajna prijava temeljem članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba je privremeno oduzeta.

Također, dana 07. svibnja 2011. godine, carinski službenici CI Bajakovo Carinarnice Vukovar, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta. Na putnički ulaz pristiglo je osobno vozilo talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Rumunjske. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila. Detaljnim pregledom vozila, uočena su dva nadograđena pretinca u podvozju u kojima je pronađeno skriveno ukupno 36400 komada cigareta Marlboro u ukupnoj vrijednosti od 18.200,00 kuna. Protiv počinitelja pokrenuta je prekršajna prijava, a predmetna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske. 



Pisane vijesti