Pokrenut prekršaj zbog nenamjenske uporabe označenih plinskih ulja, nezakonitog korištenja TIR karneta te nezakonitog unosa rakije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/5pxbkl_10001.jpg
  • Slika

Dana 08. svibnja 2011. godine carinski službenici CI Bregana Carinarnice Zagreb, pokrenuli su prijavu o počinjenom carinskom prekršaju, protiv državljanina Republike Bugarske, temeljem članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, zbog nezakonitog korištenja TIR karneta. Naime, isti nije prijavio 40 koleta auto dijelova na odredišnoj carinskoj ispostavi Bajakovo, koji su se nalazili u vozilu bugarskih registracijskih oznaka.

Također na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac,  carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u suradnji s policijskim službenicima PP Vojnić izvršili su kontrolu namjenske uporabe pogonskog goriva u spremnicima jednog osobnog i jednog teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka te su utvrdili da se za pogonsko gorivo koristi gorivo crvene boje. Uzorci goriva dostavljeni su na analizu i potvrdu carinskog laboratorija te slijedi daljnje postupanje zbog počinjenja prekršaja iz članka 80. stavak 1. točka 51. Zakona o trošarinama. Navedenom radnjom počinjeni su prekršaji po članku 80, stavak  01, točka 51  Zakona o trošarinama za što je predviđena novčana kazna za pravnu osobu u iznosu od  40.000,00 kuna do 1.000.000,00 kuna i novčana kazna za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 3.000,00 kuna do 50.000,00 kuna.

Istoga dana carinski službenici CI Karasovići Carinarnice Dubrovnik, spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 24 litre domaće rakije koja se nalazila u vozilu stranih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Zbog neprijavljivanja robe pokrenuta je prekršajna prijava temeljem članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je prekršitelju naplaćena novčana kazna u iznosu od 1.800,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

 



Pisane vijesti